Gastenverblijf
'Onder de Noot'

Tarieven en tips

Tarieven

Voor een overnachting betaalt u 75 euro voor één of twee personen. Dat is all-in.
'Onder de Noot' is een gastenverblijf en geen Bed & Breakfast. Dat betekent dat u zelf voor uw ontbijt dient te zorgen. Indien gewenst kunnen wij wel alle ingrediënten voor een ontbijt in de koelkast klaarzetten. Daar betaalt u 7,50 euro per persoon voor.

Fiets huren

Wilt u een fietstocht maken, maar heeft u geen fiets meegenomen? 

Fietsen kunt u o.a. huren in Vorden: 
https://www. profiledefietsspecialist.nl/ winkels/profile_bleumink_ vorden
En anders in in Zutphen:
https://www. profiledefietsspecialist.nl/ winkels/profile_bleumink_ zutphen
Indien gewenst haalt deze fietsenzaak tegen betaling uw huurfiets ook op. 

Beide plaatsen liggen op respectievelijk ca. 5 en 3 kilometer van Vierakker.

Tips

Theetuin Vierakker

Vrijwel pal naast de deur van gastenverblijf Onder de Noot vindt u Theetuin Vierakker. Wandel over het anderhalve hectare grote terrein en ontdek bijzondere bomen, planten en struiken in de botanische tuin. Rust op het terras heerlijk uit onder het genot van een kop thee of koffie met zelfgebakken taart. Of bekijk de regelmatige wisselende exposities. De toegang is gratis.
Zie ook: theetuinvierakker Fietsen en wandelen
De Achterhoek is een paradijs voor wandelaars en fietsers. U kunt er genieten van prachtige vergezichten, bossen, weilanden, akkers, houtwallen en oude boerderijen. Afgewisseld door gezellige dorpen en historische stadjes. De regio is aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Direct vóór gastenverblijf 'Onder de Noot' loopt een fietsroute die daar onderdeel van uitmaakt. Ook wandelaars kunnen in de Achterhoek gebruikmaken van een eigen knooppuntennetwerk.

Bronkhorst - middeleeuws stadje
Het middeleeuwse Bronkhorst ligt aan de IJssel en is het oudste stadje van ons land. Het vormt met zijn oude boerderijhuisjes, smalle keistraatjes en fraaie oude slotkapel uit 1344 een meer dan bezienswaardig plaatsje. Het stadje kreeg in 1482 stadsrechten, maar het is nooit groter geworden dan de huidige oude kern. Ooit stond er een kasteel, maar daarvan rest nog slechts de burchtheuvel die alleen te voet kan worden bereikt.


Zutphen - Hanzestad

De geschiedenis van de Hanzestad Zutphen gaat meer dan 1700 jaar terug. In die tijd is de stad uitgegroeid van een Germaanse nederzetting via een succesvolle handelsstad rond 1300 tot de middelgrote stad die Zutphen anno nu is. In het oude centrum vindt u naast vele monumentale panden een keur aan winkels, terrasjes en restaurant. Een gids laat u graag de mooiste plekjes van Zutphen zien. Ook kunt u met een fluisterboot een tochtje over de Berkel maken.

Vorden - Acht kastelenroute
De Acht kastelenroute voert u via een route van 34 km door de prachtige natuur van Vorden en omgeving. Maar ook langs acht indrukwekkende kastelen. U kunt de route op eigen gelegenheid fietsen of onder begeleiding van een gids (alleen zomers op woensdagmiddag). Die kan u interessante bijzonderheden over de kastelen vertellen. Onderweg zijn er tal van gezellige terrassen waar u aan kunt steken voor een hapje en een drankje. Bij kasteel Hackfort kunt u bovendien lekker wandelen en heerlijk lunchen/dineren.Ruurlo - doolhof
In het eeuwenoude doolhof bij Ruurlo kunt u heerlijk een paar uurtjes ronddwalen. Het doolhof is ontworpen door de Fransman Daniël Marot die leefde van 1663 tot 1752. Deze bouwmeester en tuinarchitect ontwierp in ons land onder meer ook Paleis Het Loo in Apeldoorn en een deel van de paleistuin.


Museum MORE
In de buurt van Vierakker zijn twee vestigingen van museum MORE: in Gorssel en in Ruurlo. In Gorssel zijn
werken van modern realistische schilders te zien, waaronder zoals Pyke Koch, Jan Mankes, Charley Toorop, Raoul Hynckes en Wim Schuhmacher. In kasteel Ruurlo staat het leven en het werk van de realistische schilder Carel Willink centraal.
Meer tips vindt u onder ander op de website achterhoek.nl